Eestpalve

Palve on südame kõnelemine Jumalaga. Seda on võrreldud ka hingamisega: Kui kristlane ei palveta, on tema usklikuna hingetu. Igal inimesel on eesõigus pöörduda palves selle Jumala poole, kes on loonud selle maailma ja meid ennast. Kas pole imeline? Tema on loonud meid osadusse endaga, ning palve on selle suhte tõeks elamine meie elus.

Alati ei suuda me palvetada, sest oleme selleks kas väsinud, haiged või masendunud. Sellistel hetkedel palub Jumal ise meie eest ning selle lisaks saame me kanda ka üksteist palve kätel. Seetõttu pakume teile võimalust kutsuda kogudust palvetama teie eest. Saatke oma eestpalve koguduse meilile ( tartu.maarja(a)eelk.ee) või helistage meile. Võite ka helistada ja kokkuleppida kohtumise kas hingehoidja või vaimulikuga. Kui soovite, palvetab ka kogudus teie eest pühapäevasel jumalateenistusel.

Eestpalve on tähtis ülesanne, millega me saame üksteist teenida. Pidage aga meeles, et palvevastuste puhul pole oluline õiged sõnad või meie usu tugevus, vaid Tema kellesse me usume! Meie ei alati teagi, kuidas ja mida palvetada. (Samuti tuleb ka Vaim appi meie nõtrusele: me ju ei tea, kuidas palvetada, nõnda nagu peab, kuid Vaim ise palub meie eest sõnatute ägamistega. -Rm 8:26) Seetõttu on hea teada, et ristimises on Jumal võtnud meid oma lasteks ning on lubanud lõpetada meis selle hea töö, mida on juba ammu alustanud.

Õnnistagu ja hoidku sind Püha Kolmainus Jumal, Isa, Poeg ja Püha Vaim.