Sügistervitus kogudusele

Pyhäkoululaisten siunausSügis on käes. Igas aastaajas on midagi ilusat, mis võib juhtida meie tähelepanu elule koos Jumalaga. Loodus annab meile märku, et üks aasta tsükkel jõuab lõpule ning nähtav elu kaob selleks, et kevadel jälle õitseda. (Pildil: Pühapäevakooliõpetajate ja laste õnnistamine.)
Mõnikord on meie usuelus ka sügisperioode, millal meile tundub et on tõesti raske uskuda või raske olla usklik. Pane tähele, et sinu usu tugevus ei sõltu aga su tunnetest, vaid temast kellesse sa usud. Sa usud Jumalasse, kes on võitnud surma ning kelle armastus sinu vastu ei saa otsa. Sa usud Isasse, kes on andnud sulle oma käsud inimeste omavaheliste suhete kasutusjuhendiks. Need juhised on antud meile selleks, et kaitsta meid üksteise isekuse eest. Kõik me oleme aga sama väärtuslikud Jumala jaoks.
Sel sügisel on internetis avanenud eesti keeles üks tähtis lehekülg, kus on võimalik leida infot usu põhiküsimuste kohta. Sooviksin levitada infot lehekülje kohta ning soovitan ka sinul reklaamida lehekülge oma tutvusringkonnas.

Teoloogia magister Liisa Rossi kirjutab seal järgmiselt:

Inimeste silmis määratakse meie väärtus sageli võimete, staatuse, raha, välimuse jms alusel. Me võime tunda, et me pole piisavalt head – eriti kui me ei suuda vastata väljastpoolt tulevatele ootustele. Ometigi ei sõltu inimese tõeline väärtus ühestki ülalnimetatud asjast. Mitte kellelgi pole õigust meie väärtust hinnata. Ainus, kes seda teha võib, on Jumal, kes meid on loonud. Tema ei loonud meid ilmaasjata, juhuslikult, vaid eesmärgi ja armastusega. Piiblis öeldakse, et Jumal lõi inimese oma näo järele, hinnalisemana kui on ükski teine olend maailmas.

Sina oled kujundatud ja loodud Jumala poolt tema armastatud lapseks. Sa oled ainulaadne isik ja mitte keegi ei saa siin maailmas sinu kohta enesele võtta. Sa tähendad Jumalale väga palju – nii palju, et ta lasi oma ainusündinud pojal ristil surra, et sind pattudest vabastada. Sa ei pea oma hinda tasuma. Sa oled hindamatult kallis, sest Jumal, sinu Päästja, on su loonud ja armastab sind.

Ma tänan sind, et olen nii kardetavalt imeliselt loodud. Imelised on sinu teod, seda tunneb mu hing hästi.
(Ps 139:14)

Õnnistatud sügisaega soovides,

Joona Toivanen