EELK Perekeskus avas uksed Maarja koguduse kogudusemajas

_DSC026329. jaanuaril avas meie kogudusemajas uksed EELK Tartu perekeskus. Vastavatud perekeskuses  pakutakse perenõustamisteenust, mis hõlmab nii pere-,  suhte- ja paariteraapiat ning milles rakendatakse erinevaid nõustamistehnikaid ja -meetodeid, sealhulgas kristlikku lähenemist. Soovijatele pakutakse ka hingehoidlikku nõustamist. Plaanis on korraldada ka koolitusi ja tugigruppe.

(Pildil vasakult: Mari Paenurm, Lea Saar, Signe Uustal, Pia Ruotsala, Lii Lilleoja ja Kadri Kesküla.)

EELK Tartu Perekeskuse tegevust juhib Lea Saar, kes osakoormusega jätkab ka Maarja koguduse diakooniatöötaja kohustusi. Peanõustajaks on Signe Uustal. Tegevuse edenedes kaasatakse ka vabatahtlikke perenõustajaid ja koolitajaid.

Üldjuhul on nõustamine tasuline – 25 eurot tund. Kuid tänu headele toetajatele Soome evangeelsest misjoniühingust ELY ja Hasartmängumaksunõukogule on vähekindlustatutele  (sissetulek ühe pereliikme kohta 300 € või vähem) tasuta.

Registreerimine vastuvõtule toimub läbi kodulehe www.perekeskus.eu broneerimissüsteemi. Lisainfo telefonil 5218589 või e-aadressil tartu@perekeskus.eu

EELK Perekeskus tegutseb Tallinnas juba kaks aastat. Selle aja jooksul on pakutud tuge enam kui 1500 inimesele. Perekeskuse eesmärgiks on toetada peresid nende erinevatel eluetappidel ning pakkuda perenõustamisteenust, tugigruppe ning koolitusi.

Perekeskuse poole võib pöörduda kui:

  • vajate asjatundlikku abi suhteprobleemide ja elukriisidega toimetulekul
  • sul on mure oma paarisuhtega ja sealsete konfliktidega
  • kaalud lahutust või püüad lahutusest toibuda
  • sul on suhteprobleeme lastega või su laps käitub halvasti koolis, lasteaias
  • sul on keerulised suhted oma vanematega
  • sa koged kaotusvalu ja leina
  • sinu pereliige on haige või puudega
  • kodune vaimne või füüsiline vägivald pole sulle võõras.

Ära jää oma murega üksi – perekeskus soovib olla kõiges Sinu kõrval!

Täpsemat infot leiate kodulehelt www.perekeskus.eu
EELK Tartu Perekeskus asub  aadressil Õpetaja tänav 5, Tartu.